Book samtale

9 tiltag til at stå imod negativitet

9 tiltag til at stå imod negativitet

Vi kan med hånden på hjertet sige, at vi lever i en foranderlig tid. Faktisk er det sådan at verden aldrig rigtig står stille. Om vi vil det eller ej, så sker der forandringer hele tiden. Det er uundgåeligt.

Rigtig mange af de forandringer der sker i verden, har vi absolut ingen hverken kontrol over eller indflydelse på. Trods det har de en enorm stor indvirkning på os. Denne artikel, af Sandy Gallagher, giver dig 9 gode råd til at modstå den negativitet, som vi alle er udsat for.


9 tiltag til at stå imod negativitet
Vi har vidst dette i et stykke tid…
Hvad der sker inde i os, skaber vores ydre verden.

Med andre ord, vores tankemønstre, vores attitude, følelser og handlinger skaber vores virkelighed. Og ydre omstændigheder sker ikke bare. Vi skaber dem.

Hvis vi ønsker at skabe et lykkeligt, sund og liv i overflod, er vores udfordring af navigere i en strøm af potentielle negative påvirkninger hver eneste dag. Du kan helt sikkert modstå dem hvis du aktivt tænker over det, men at gøre det kræver stor viljestyrke.

Fremfor at prøve at modstå negative påvirkninger, er det dog langt lettere at træffe et aktivt valg om ikke at eksponere dig selv for dem. Der er mange måder at gøre dette på, men her er nogle få som har virket for mig.


1. Find det gode
W. Clement Stone, er særdeles succesfuld, selvgjort forretningsmand, skabte en usædvanlig vane I starten af hans karriere. Han sagde ”det er godt” når noget skete, uanset om det var godt eller skidt.

Der er en enorm styrke i at se det gode i alt. Nogle gange kan det være svært at se det gode i alt. Men ved at øve dig i at holde en pause, før du responderer, vil du være i stand til at finde noget godt i alle situationer, også selvom det virker rigtig småt.

Victor Frankl sagde det bedst i hans fantastiske bog "Man’s search for Meaning”. Han sagde at i enhver situation, imellem selve situationen og måden vi responderer på den, er der et hul. Start med at træne dit sind i at bruge dette hul til at tænke på noget godt, helt automatisk.


2. Spis sundt
Hvad du spiser, påvirker ikke kun dit helbred, det påvirker også dit sind og din ydeevne.

At spise dårligt kan forårsage manglende motivation, koncentrationsbesvær, nedsat evne til at håndtere stress og endda lavere selvtillid. Til gengæld vil du opleve mere klarhed, øget ydeevne, kreativitet, nysgerrighed og følelsesmæssigt velvære, når du spiser godt.

Nogle af de bedste fødevarer at spise er bær, grøntsager uden stivelse, nødder og fro, samt friske grønne juicer. At drikke masser af vand igennem dagen forøger din hjernes funktion og nedsætter angst.


3. Motionér regelmæssigt
Sørg for at motionere mindst 3 gange om ugen konsekvent, for at frigive endorfiner og give din krop en sundere måde at frigive stress på.

Forsøg at finde en trænings rutine som du nyder, så du er mere sikker på at få det gjort.

At motionere hjælper dig til en mere positiv følelse omkring dig selv, om andre og livet i det hele taget.

4. Følg strømmen og vælg udvikling

Livet ændrer sig konstant. Det er naturens gang. Og nogle gange, sker der noget som er udenfor din kontrol. Men uanset hvad der sker, har du evnen til at tænke. Og det er helt fantastisk.

Uanset hvor meget tingene ændrer sig, så lad ikke din produktivitet og opfindsomhed stoppe. Vælg at fastholde din udvikling.

Fremfor at give op på dine mål og drømme, sats stort. Sørg for at blive på sporet og kom foran med dine mål. Eller, hvis det er nødvendigt, så lav nye mål som tager højde for de ændringer som ligger foran dig.


5. Påkald dig håbets vibrationer
Jeg taler ikke om håb som en passiv og ønskelig måde at tænke. Lad os tænke om håbet som en stærk følelse du kan tappe ind i. En vedvarende ressource som du bruge til at omdirigere dit liv.

For at bruge håbet på denne måde, skal du være klar over at der er en stærk og positiv kraft som er større end dig. Jeg kalder den kraft for Gud. Andre kalder den for Universet.
Det er lige meget hvad du kalder den.

Hvad der betyder noget er at du har den indre viden. Du må forstå at denne stærke og positive kraft, som er større end dig, også er inde i dig.

Uanset hvad du går igennem – en skilsmisse, mistet dit arbejde, noget helbredsmæssigt – så hold fast i forståelsen af, at du rummer et uendeligt potentiale. Og lad det være din guide.

Maya Angelou skrev engang “Håb og frygt kan ikke besætte den samme plads. Invitér en af dem ind for at blive”.

I dag og alle dage, så inviter håbets vibration ind for at blive.


6. Forvent åbne døre
Alexander Graham Bell, den store opfinder af telefonen, delte en idé, som vi altid bør huske på. Han sagde ”Når en dør lukkes, åbner der sig en anden”.

Og han fortsatte med at sige”… men vi ser ofte så længe og fuld af fortrydelse på den lukkede dør, at vi ikke får øje på de døre som er åbne for os”..

Hver gang en dør lukker sig for dig, så lav en vane ud af at tænke ”Wow” Det betyder at dør lige har åbnet sig for mig!”. At se på lukkede døre med dette perspektiv, vil hjælpe dig til aktivt at se efter noget positivt, og du vil opleve at finde uventede muligheder.


7. Sæt grænser overfor negative mennesker
Selvom du forsøger aktivt at skære negative mennesker fra i dit liv, vil du muligvis være tvunget til at arbejde sammen med en negativ person på et projekt, eller have en negativ person i din familie.

Når det sker, så skab grænser, så du føler dig i kontrol overfor den negative person. Begræns den tid du taler med negative mennesker. Forsøg at holde samtalen let, eller kommuniker dine grænser, roligt og konsekvent.

Forsøg at fastholde disse grænser, men hvis de ikke er respekterede, må du evaluere dine muligheder og tage handling. Også selvom den negative person forsøger at krænke dem.


8. Stræb efter at være fremragende
Når du stræber efter at være fremragende i alt du gør, er det svært at blive indhentet af negative påvirkninger. Det betyder at fastholde den højeste standard og gøre mere end der forventes. Det er altid at lede efter måder at være og gøre det bedre, og gøre dit bedste.

Mennesker der udvikler sig, er ikke tilfredse med at gøre tingene sådan som de altid har gjort dem. De ser hele tiden efter måder at gøre det en lille smule bedre. De øger konstant deres viden, færdigheder og ydeevne.


9. Design aktivt dit miljø
Dit miljø spiller en væsentlig rolle i dit Mindset. Hvis du ønsker at være succesfuld, glad og blomstrende, er du nødt til at skære de påvirkninger fra, som vil stoppe dig i at nå disse mål.

Dit miljø omfatter dine fysiske omgivelser, mennesker omkring dig, og de fællesskaber du er en del af.

For at føle dig positiv, rolig og kreativ, så sørg for at dit hjem og arbejdsplads er ren, æstetisk tiltalende og ordentlig.

Sørg også for at omgive dig med mennesker og være i fællesskaber som:

  • Tror på det liv og den fremtid du er ved at skabe
  • Støtter dig i at komme derhen du ønsker
  • Har den viden og de evner som du forsøger at lære
  • Bruger tid på aktiviteter, som du interesserer dig for
  • Er succesfulde i de områder i livet, som er vigtige for dig

Og mest vigtigt, så sørg for at være omkring mennesker og en del af et fællesskab, som støtter dig og opmuntrer dig til fortsat at lære og udvikle dig.

Negative påvirkninger kan være ødelæggende for det liv som du virkelig ønsker. Af den grund skal du være opmærksom på, hvad der sker inde i og omkring dig.

At frigøre dit sind fra negative påvirkninger kræver aktive beslutninger om hvilken mad, mennesker og omgivelser du vil udsætte dig selv for, og hvad du bør undgå.

Det kræver også en høj grad af selvindsigt om hvad du forsøger at opnå, hvad der er vigtigt for dig, og hvilke omgivelser du skal udsætte dig selv for, og hvilke du skal undgå.

Stil dig selv disse spørgsmål regelmæssigt:

  • Hvilke negative påvirkninger er jeg regelmæssigt udsat for?
  • Hvilke omgivelser har holdt mig tilbage fra at opnå mine mål?
  • Hvilke mennesker, fællesskaber og omgivelser kan jeg opsøge, som vil hjælpe mig til at integrere de ideer, overbevisninger og vaner som er nødvendige, for at jeg kan opnå mit mål?

For mere og bedre
Sandy Gallagher


Afrundning
Der ligger en helt enorm styrke i dit mindset. Som Sandy er inde på, rummer du et uendeligt potentiale. Vores mission er at hjælpe deltagerne på vores forløb, med at frigive deres sande potentiale, eller bringe mere af dem selv til overfladen kunne vi også sige.

Vores formål med denne artikel er, at give dig nogle konkrete råd og værktøjer til at tage styringen over DIT liv at tage ansvar og komme afsted på vejen mod dit mål. Og omfavne den udvikling der skal til, for netop at kunne opnå det du drømmer om i livet.

Lad ikke andre mennesker eller omstændigheder stjæle dine drømme! Vi håber at få lov at møde dig en dag, og høre om dine mål og drømme, lukke dig ind i vores unikke fællesskab og fremfor alt hjælpe dig med at opnå, hvad end du drømmer om.

Vi ønsker dig et succesfuldt liv.

Claus Markmann

Vil du have boostet dit mindset og skabe bedre resultater i din hverdag?


Så er vores Mindset Challenge 100% noget for dig, da den er designet til netop dette.


Mindset Challenge er et 2 ugers træningsforløb, hvor du vil blive guidet og trænet i at:

  • Finde ud af hvad du virkelig drømmer om og få modet til at gå efter det
  • Slippe din mentale håndbremse og skabe kvantespring i dit liv
  • Lære hvordan du kan øge dine resultater med 200-500
  • Få mere selvtillid og styrk troen på dig selv
  • Lære at lytte mere til dig selv fremfor, hvad andre mener du skal gøre 
Læs mere her